Festival fizike

Rasprave vezane uz obilježavanje Svjetske godine fizike.

Moderatori/ce: Nia, Jedi Council

Festival fizike

PostPostao/la miha » pet, 11.03.2005., 10:36

Bok ljudi! :)
Evo, ovom vas prilikom pozivam na festival fizike, tj. "Ljepota fizike-festival popularnih predavanja".
O čemu se radi :?: Well now:
Fizičari dobro znaju da se iza teąkih formula i teorija, ispod mikroskopa, teleskopa, u akceleratoru, kriostatu, kriju potpuno novi svjetovi izvanrednog sklada i ljepote. Pruľajući nam neočekivana iskustva, ovi nas svjetovi vode na same granice znanja i postojanja, okupirajući ponekad svo naąe vrijeme. :wink:

Kroz svoja 30 minutna popularna predavanja naąi fizičari će pokazati svima da fizika moľe biti čudesna, intrigantna, zanimljiva, izazovna, objaąnjiva, jednostavna, zabavna, laka, potrebna, korisna, i iznad svega lijepa. :D

Festival fizike odrľat će se 17. i 18. oľujka 2005. u multimedijskoj dvorani Instituta za fiziku, Bijenička cesta 46, Zagreb. Predavanja će biti moguće pratiti preko interneta u cijeloj Hrvatskoj i u svijetu uz streaming multimedijalnog centra Instituta.

Program festivala moľete naći na ovoj stranici

Molba: ajde proąirite ovo na matematiku i biologiju i gdjegod joą moľete
Zadnja izmjena: miha; sri, 16.03.2005., 11:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
Treba se čuvati inženjera; oni počinju sa šivaćim strojem, a završavaju s atomskom bombom.
miha
Jedi Master

PostPostao/la vcipan » sri, 16.03.2005., 10:44

Još samo mali update:

Sva je predavanja moguće pratiti putem Interneta, a Multimedijalni Centar je omogućio i praćenje sinkronizirano s Microsoft (R) PowerPoint (TM) prezentacijama. Za praćenje pojedinog predavanja potrebno je kliknuti na njegov naziv u donjem Rasporedu. Po završetku predavanja, klikanjem na neki drugi naslov možete pratiti to predavanje. Premda je Multimedijalni Centar poduzeo sve kako bi predavanja mogli nesmetano pratiti, molimo Vas za razumijevanje u slučaju tehničkih problema jer je riječ o novoj tehnologiji koju tek testiramo.

Raspored predavanja, kao i dodatne upute možete pronaći na stranicama Festivala fizike. http://multimedia.ifs.hr/Festival
May the Force be with You
vcipan
Jedi Master

PostPostao/la little wonder » pet, 18.03.2005., 22:18

Bila sam na većini predavanja u četvrtak i na svim predavanjima danas te bih ovim putem htjela pohvaliti sve predavače i organizatore koji su uspjeli tako dobro organizirati jedan ovakav event. Ako smijem, izdvojila bih Bilića, Cipana, Drobca, Šibera, Kuševića i Prlića i njihove prezentacije kao najbolje (imho, anyway :oops: ). Fizičari su zakon! :mrgreen:
little wonder
The Untested One

PostPostao/la vcipan » sub, 19.03.2005., 0:50

Zahvaljujem se svima koji su prisustvovali Ljepoti fizike - festivalu popularnih predavanja, a osobito hvala little_wonderu :D za pohvale organizatorima i predavačima ( :oops: ). Nadam se da cemo se imati jos prilike druziti na ovakvim dogadanjima.

Pozvao bih ovim putem sve one koju su predavanja pratili bilo putem Interneta bilo uzivo da se jave sa svojim prijedlozima, kritikama, idejama, komentarima, stavovima.... na email organizatora: dr. Ivica Aviani (aviani@ifs.hr) koji je odradio lavovski dio posla organiziravsi ovaj dogadaj i drzeci konce u rukama.

Multimedijalni centar IF-a je, vec standardno, odlicno ( :D )odradio svoj posao oko tehnike i video streaminga koje je po prvi put u Hrvatskoj tijekom ovog predavanja islo sinkor s Microsoft (R) PowerPoint(TM) prezentacijama. :!:
vcipan
Jedi Master

PostPostao/la miha » uto, 22.03.2005., 21:43

Bok ljudi!
Festival je završio i sada je vrijeme kada trebate i vi dati svoj doprinos... Naime, kako bi organizatori mogli što bolje i kvalitetnije organizirati sljedeći festival ili sl projket, potreban im je vaš komentar na gore spomenuti događaj. Stoga navalite primjedbama, pohvalama, komenatrima, pokudama na organizaciju, predavanja, tehničku podršku ili štogod vam padne napamet...
Feedbac je potreban za napredak; bez straha i dlake na jeziku (kao i uvijek 8) ).
Treba se čuvati inženjera; oni počinju sa šivaćim strojem, a završavaju s atomskom bombom.
miha
Jedi Master

PostPostao/la nemo » uto, 22.03.2005., 22:08

miha je napisao/la:...Stoga navalite primjedbama, pohvalama, komenatrima, pokudama na organizaciju, predavanja, tehničku podršku ili štogod vam padne napamet...
Feedbac je potreban za napredak; bez straha i dlake na jeziku (kao i uvijek 8) ).

Pa ne znam koliko sam kompetentan za komentare s obzirom da sam uspio biti na jedva dva predavanja, ali koliko se meni čini stvar je funkcionirala super.

posjećenost: velika (gomila srednjoškolaca, mizerna količina studenata :twisted:) :D dapače malo i prevelika pa nisu svi imali gdje sjediti :o To je minusić - sljedeći put bi se trebali pobrinuti da ima dovoljno stolica (imati backup)

koliko sam shvatio išlo se na popularno znanstvena predavanja. eh pa jedno od ona dva :g: to baš i nije bilo. niti blizu (as in gomila tehničkih podataka). pripaziti da se takve stvari ne događaju.

javim više kad pogledam snimke (nadam se da će mi to u skorije vrijeme poći za rukom :wink:).
TYPING IN LOWERCASE IS LAME BECAUSE YOU HAVE TO HOLD DOWN SHIFT WHEN YOU DO IT
slika
nemo
The Ćumez Krew

PostPostao/la dasha » uto, 22.03.2005., 22:50

bit će još? jupi! :D na ova sam tako htjela ići, ali sam nažalost sve preležala kod kuće u krevetu (boring)... :iv:
jedno je fizika, drugo je znanje.

edo pezzi, 11. 10. 2006., 20.45, hrvatska - engleska, hr2
dasha
Jedi Master

PostPostao/la sumire » sri, 23.03.2005., 1:01

nemo je napisao/la:javim više kad pogledam snimke (nadam se da će mi to u skorije vrijeme poći za rukom :wink:).

Šta imaju snimke!? Baš sam se pitala jesu snimali i gdje bi se to moglo nabaviti. :ponder:

Ja na žalost nisam mogla ići, cijeli četvrtak i petak sam imala predavanja :work: , a rado bih vidjela neka od tih predavanja tipa Kuševićevo :zloooo: i Šiberovo, on mi super tip :to: .

Daj stavi ako ima neki link ili ako mi ih možeš nabavit. Please. :fige: :ruza:

:D
sumire
Padawan Learner

PostPostao/la nemo » sri, 23.03.2005., 8:00

sumire je napisao/la:Šta imaju snimke!? Baš sam se pitala jesu snimali i gdje bi se to moglo nabaviti. :ponder:

Pa imali su streaming :lol: Znaš to ti ukljućuje i kameru :g: Bilo bi stvarno glupo da snimaš nešto za prijenos, a ne zadržiš to za arhivu. Ali bit će nekakav cd sa tim nadam se.

Meni je bed šta nisam bio na Pervanovom seminaru o sladoledu :D
TYPING IN LOWERCASE IS LAME BECAUSE YOU HAVE TO HOLD DOWN SHIFT WHEN YOU DO IT
slika
nemo
The Ćumez Krew

PostPostao/la vcipan » sri, 23.03.2005., 21:17

Ekipo draga, bit ce snimke, cim ih uskladimo s PPT-ovima. Dakle, imat cete snimke svih predavanja s njima pripadnim PowerPointima. Kolega Mario Madunić i ja cemo to pokusati sto prije odraditi, no kako sam ja momentalno u Daruvaru s temperaturom od 39C, stvar ce pricekati iduci tjedan.

No ono sto mozete vec sada vidjeti su slike koje je tijekom oba dana Festivala slikao kolega poznat na ovoim Raspravama kao nnctc :D

Slicke su dostupne na: http://multimedia.ifs.hr/Festival/Festi ... index.html pa uzivajte

:D
vcipan
Jedi Master

PostPostao/la miha » ned, 05.06.2005., 21:26

Ljudi koji su prisustvovali Festivalu fizike, tj bili posjetitelji: Koje vam se konkretno predavanje svidjelo? Nema veze ako niste vidjeli sve (mislim da nitko nije osim vcipana :) . Fiziks ekspres ide u petak u Otočac i ne znam koga da pitam od predavača sa Festivala da ide s nama..
Nisam bio na festivalu i ne znam... Osobno mi se po naslovu dopadaju
Mozak na djelu (Ana Sušac), Zlatni metak-fizika u foorenzici (Vojin Maštruko), Govor svjetlosti (Slobodan Milošević),...no to ne znači puno kad nisam čuo predavanja... Ako vam je neugodno javno, javite mi na PM...Što prije-rok sutra!
Evo vam i link
miha
Jedi Master

PostPostao/la Gost » ned, 05.06.2005., 23:42

miha je napisao/la:Ljudi koji su prisustvovali Festivalu fizike, tj bili posjetitelji: Koje vam se konkretno predavanje svidjelo? Nema veze ako niste vidjeli sve (mislim da nitko nije osim vcipana :) .

hehehe, kriva informacija, fulao sam dva zadnjeg dana - Praktikum iz kemije mislim da me zeznuo :D ali asistentica je bila vrlo draga i prepuna razumijevanja pa me pustila brzo nazad :P
Gost
Guest

PostPostao/la vcipan » ned, 05.06.2005., 23:45

zaboravih se ulogirat :lol:

It is I, Leclerc! :D
vcipan
Jedi Master

Natrag na WYP 2005 - Svjetska godina fizike

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.